داغ ترین ها
  • ایران
  • 1398/9/18
  • آخرین به‌روزرسانی 21:54
آموزش آشپزی
یادگیری مهارت های پایه ای
آموزش های ابتدایی لازم برای هر کسی که می خواد آشپزی کنه

چطور استاد 5 مهارت پایه ای آشپزی بشیم

اولین مهارت پایه ای آشپزی : چطور پیاز رو خرد کنیم

این خیلی مهمه که موقع خرد کردن پیاز ریشش بمونه ،اگه قطع بشه شروع به آب دادن می کنه و ما هم همراه با اون شروع می کنیم به گریه کردن.

پیاز رو محکم دستتون بگیرید و چاقو رو به سمت جلو ببرید و برش بدید. بذارید وزن چاقو کارش رو بکنه حالت انگشتاتون برا نگه داشتنش اینطور باشه که سه تا انگش یکی جلو دوتا عقب، قسمت بند انگشت هم چاقو رو هدایت کنه.

انگشتا بالای پیاز و سر چاقو به سمت ریشه پیاز تا اونجا که می تونید به ریشه نزدیک بشید و برش های بلند و خوشگل بزنید. در ادامه دوباره پیازها رو با فشار به هم نزدیک کنید و با چاقو یه برش از وسط پیاز و یکی هم از بالا با شیب رو به پایین بدید. پیاز رو دوباره مثل توپ تنیس بگیرید و تو جاش ثابت کنیدو برای برش سوم آماده کنید. دوباره با وزن چاقو پیاز رو از جهت جدید ببرید تا زمانی که به پایه ریشه برسید و این جایی هست که ما تموم میشیم بدون هیچ اتلاقی.

دومین مهارت پایه ای آشپزی : چطور برنج رو خوب بپزیم

برنج بسطامی پادشاه برنج هاست، سبک، فلافی و خوشمزه.

و من بهتون نشون میدم که چطور عالی بپزیدش. ما با 400  گرم برنج شروع می کنیم. کاری که الان می کنیم این که گرد و غبار و نشاسته اش رو می گیریم.

یادتون باشه که با آب سرد، همیشه برنج رو آب کشی می کنیم. کاری که این کار می کنه اینه که نمی ذاره برنج به ظرف بچسبه و بهش این اجازه رو میده که لطیف و فلافی پخته بشه.

برنج رو به ظرف بریزید، حالا برای این که برنج رو نرم و فلافلی با حال و مزه دارش کنیم سه عدد هل رو که دونه هاش رو سوراخ کردیم (تا مزه اش بیرون بیاد) و انیسون ستاره ای زیبا رو، کامل داخلش میندازیم. اینا خوشگل و خوش طعمش می کنن حالا نمک و فلفل هم اضافه می کنیم.

الان خیلی راحت که به برنج ادویه بزنیم چون اگه بعدن ادویه هاش رو بزنید، تازه وقتی که پخته شده شروع می کنه به پخش شدن.

خب حالا آبش رو اضافه می کنیم یک سهم برنج یک و نیم سهم آب. ششصد میلی تر آب ، همیشه آب سرد. آب سرد رو می ریزیم توش و آتیش رو روشن می کنیم و سر ظرف رو می ذاریم. سریع به نکته جوشش می رسونیمش و بعد می ذاریم تو کمترین شعله تا 8-10 دقیقه بمونه. و این راز پختن برنج عالی هست. بذارید موقع پختن بخار بکنه سر ظرف رو برندارین. خیلی خوش بو میشه، همه آب جذب شده و اندازه برنج دو برابر شده. برنج الان سبک و فلافلی هست حالا انیسون ستاره ای و دونه های هل رو بردارید.

چنقالتون رو بردارید و برنج رو باهاش به هم بزنید، دوباره شروع می کنه که باز بشه وقتی که با چنقال به هم زدید، شما اون برنج خوشگل فلافلی ، نرم رو داریدو اینجاست برنجی که به کمال پخته شده.

سومین مهارت پایه ای آشپزی : چطور ماهی رو پوست بکنیم و استخوانش رو جدا کنیم

قسمت برش داده شده سالامون رو تهیه کنید که استخونش جدا شده الان می خوایم پوستش رو جدا می کنیم. چاقوتون رو بردارید. یه چاقوی پهن و منعطف. انتهای دم رو بردارید و یه ذره از انتهای دمش رو ببرید چاقو رو آروم بچرخونید طوری که به صورت عمودی  بره زیر سالامون و پوستش رو بکشید و ببریدش. بذارید چاقو کار خودش رو بکنه حالا از پوستش بگیرید و برش گردونید و چک کنید که سالامون زیادی روی پوستش نمی ذارید بمونه. برش گردونید آروم و مهربون از پوست بگیرید و دور انگشتتون بچرخونیدش .سالامون رو به سمت خودتون بکشید و تا آخر ببرید حالا برش گردونید.

یه پوست سالامون خوب جدا شده مثل یه پوست مار خوب. دوباره چاقوتون رو بگیرید و بکشیدرو سالامون تا استخوان هاش دربیاد، بعد با موچینی که میتونه برای ماهی باشه یا هر موچینی دنبال سر استخوان باشید و فشارش بدید بالا وو بکشیش بیرون. با جدا کردن پوست زیر سالامون استخوان های شاخیش خیلی راحت تر بیرون می یاد. استخوان ها تا نصف استیک داخلش شدن.

چهارمین مهارت پایه ای آشپزی : چطور یه چاقو رو تیز کنیم

کار کردن با چاقوی کند شده خیلی سخت تر هست نسبت به تیز شده. راز تیز نگه داشتن  این که چاقو رو بعد و قبل هربار استفاده تیزش کنید.

اول چاقو تیز کن رو بردارید و مطمئا بشید که خوب تو دستتون نگه داشتید. تصور کنید که دسته راکت تنیس یا اسکواش هست باید احساس راحتی هم بکنید. حالا با زاویه 45 درجه خوب تو دستتون نگهش دارید.

خیلی مهم هست که دستتون رو پشت محافظ دسته چاقو تیز کن نگه دارید. هیچ وقت دستتون رو روی دسته نذارید. برای این که وقتی چاقو بر می گرده ممکنه یه انگشتتون رو از دست بدید. همیشه از پشت دسته بگیرید.

حرکت های بلند و در امتداد بکیند تا کل چاقو رو بتونید روی چاقو تیز کن بکشید.موقع کشیدن چاقو  رو چاقو تیزکن از سر چاقو شروع می کنیم تا به انتهاش و از آخر چاقو تیز کن شروع می کنیم و می کشیمش.

حرکت های آروم روی چاقو تیز کن با چاقو می کنیم و حالا در ادامه از زیرش هم می کشیم و این کار رو تکرار می کنیم .

کار کردن با چاقوی کند توی آشپزخونه خطرناک خیلی می تونن صدمه برسونن. کار کردن با چاقوی تیز ده مرتبه سریعتر و مفیدتر هست

این آمادس تا خرد کنه

پنجمین مهارت پایه ای آشپزی : چطور پاستای عالی بپزیم

خیلی راحته که پاستا رو یا زیاد بپزی یا خامش کنی.

اینطوری درست می پزیمش. اول آب رو به یه ظرف بزرگ که پاستا فضای کافی برای یکسان پخته شدن رو داره اضافه می کنیم.

ادویه خوب زدن خیلی مهم هست و یه مقدار روغن زیتون. این اجازه نمیده که پاستا بهم بچسبه. بذارید جوش بیاد ،رازش اینجا اینه که

که اجازه نمیده پاستا به هم بچسبه و باعث میشه که پاستا داخل ظرف بچرخه.

اینا پاستاهای فرشته ای هستن، نازک و قشنگ، این پاستا بین 3 تا 4 دقیقه طول میکشه. خب داخل ظرف می ریزیم، وقتی که داخل ظرف شد نرم میشه و اون موقع می چرخونیمش. همونطور که داره نرم میشه  با ابزار خیلی آروم بچرخونیدش. ادامه بدین تا به جوش بیاد اگه نمی تونید زمان رو نگه دارید از ساعت استفاده کنید.

زیباست!

برای بررسی فقط یدونش رو بردارید، باید بتونید با انگشتاتون لمسش کنید. پاستا باید حالت خودش رو حفظ بکنه و اصلا نباید سخت باشن.ترد هم نباشن. حالا داخل آبکش می ریزیم و پاستا رو خشک کنید. یه مقدار ادویه، نمک و فلفل و یه قاشق غذاخوری روغن زیتون.

باهم قاطی شون کنید روغن زیتون نمی ذاره به هم بچسبن.

حالا بهشون نگاه کنید یه پاستای زیبا که در حد کمال پخته.

لطفا برامون کامنت بذارید.
ارائه شده توسط وگا فود و گروه وگا

وگا پنجمین ستاره پر نور آسمانمون هست

به اشتراک گذاری این مطلب!

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه